15
mar

Livgardets Dragonmusikkår Torsby

Livgardets Dragonmusikkår har du laddat med marschmusik och andra pärlor från när och fjärran.
Dirigent: Torgny Hanson
Konferencier: Eugen Qvarnström

Livgardets Dragonmusikkår är en av svenska Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och ses som en av världens bästa beridna musikkårer. Musikkåren är stationerad i Stockholm och rider i täten för den beridna vaktparaden till Kungliga slottet. Paraden ses som en av Sveriges största turistattraktioner.

Musikkåren består av 27 bleckblåsare och tre slagverkare och genomförde förra året 180 spelningar, varav 45 var beridna vaktparader. Musikkårens repertoar spänner över musikens många fält — det unika är vardag för Dragonmusikkåren; varje dag, året runt. Under somrarna ser ni Livgardets Dragonmusikkår på väg till Kungliga Slottet. En annan period kan vara en vecka i Afghanistan eller så hörs kåren spelande på något av landets regementen.

Livgardets Dragonmusikkårs många ensembler utgör grunden till den varierade verksamhet som är ett krav i en aktiv och insatt Försvarsmakt. Dragonmusikkåren omfattar allt från en ensam signalgivare, via brasskvintett och sextett till underhållningsband eller samtliga 30 musiker samtidigt i ett konsertsammanhang.


Marscher i mars månad i Västergötland, Värmland och Västmanland. Den 14 - 17 mars är kåren på turné i Karlsborg, Torsby, Sunne, Arvika och Köping.

Kontaktuppgifter: mattias.y.jansson@mil.se
INFO
Plats
Arrangör
Livgardets Dragonmusikkår
Namn
Frykenskolans aula
Adress
Gärdesgatan 2
685 30 Torsby
Kommun: Torsby
Beskrivning
Lokal i Frykenskolan med stor scen och många sittplatser.
Vägbeskrivning
Centrala Torsby, intill kyrkan.
  • Anpassad toalett
  • Hörslinga
Tillbaka
Torsby
Besök hemsida
Musik

Tillfällen

2019-03-15 18:00