Mattila

Mattila i hjärtat av Finnskogen erbjuder välpreparerade skidspår i fantastisk natur och flera fina aktiviteter och tävlingar inom skidåkning, cykling och löpning.
Mattila är en finngård mitt på Finnskogen med rötter från 1640-talet. Runt finngården finns idag en anläggning med stugor, vandrarhem, restaurang, skidspår och vandringsleder.
Här finns också eldpallkoja, kåta, jordkoja, några vindskydd och badplats.

Snö- och köldgaranti från 1 december till 15 april.
Mattila är känt för sina välpreparerade skidspår för hela familjen, allt från 100 m till flera mil, både i enkel eller tuff terräng. Här är det perfekt att ladda inför Vasaloppet.

Mattila Ski Marathon arrangeras varje år, tävlingen är seedande för Vasaloppet. Körs också som öppet spår.
Här körs också Sveriges enda Fatbike Marathon.

Fina backar för kälkåkning finns här runt knuten.

Det hålls konferenser och läger. Guidade turer kan erbjudas och du har nära till finngårdarna Juhola, Abborrtjärnsberg, Purala och Fjolperstorp.
Titta in på hemsidan för information om kurser och event som qi-gong, yoga eller vandring eller tävlingarna i cykling eller löpning.
Öppettider
INFO
Plats
Året runt.
Arrangör
Mattila Fritid AB
Mattila
685 97 Östmark
info@mattila.se
Namn
Mattila
Adress
Mattila
685 97 Östmark
Kommun: Torsby
Maria Ivansson
Beskrivning
Finngård från 1640-talet, som byggts ut till en anläggning med stugor och vandrarhem med servicehus. Inom området finns även eldpallkoja, kåta, jordkoja, några vindskydd, badplats och skidstadion. Fina längdspår vintertid och vandringsleder på sommaren.
Vägbeskrivning
43 km nordväst om Torsby, väg mot Röjdåfors.
Tillbaka
Östmark
Besök hemsida Boka här
Aktiviteter
Sport & motion
Vinter
Vinteraktiviteter