Det finns många sköna anledningar att besöka Torsby, den norra delen av Värmland. Här finner du naturens lugn och ro, men även fart och fläkt. Åk timmerflotte på Klarälven eller skidor i Sveriges enda skidtunnel. Upplev våra populära konstgårdar och genuina finnkultur varvat med Svennis Cup, Rally Sweden och Rallycross i Höljes. Välkommen att trivas med oss!
Berättelserna är många. Ta dig tid och förnim pilgrimmernas färd som broderats av kvinnohänder eller eldens framfart i svedjefinnarnas land. Det finns mycket att göra i vår vackra natur, sommar som vinter. Vandra och cykla på fina leder eller fiska. Här finns fina skidanläggningar för längd, alpint och även en skidtunnel där du kan åka skidor på sommaren.
Välj mellan en sjönära camping, bed & breakfast eller kanske ett bekvämt hotell. Du kan även bo centralt med nära till shopping eller någonstans med den vackra naturen runt hörnet. Hitta ett boende där du trivs och gärna stannar en natt till. Välkommen!
Äldsta kyrkan i Övre Älvdals församling. Kyrkan byggdes i mitten på 1760-talet och är spånklädd och tjärad.
Norra Ny kyrka byggdes åren 1763-64 och ersatte då en medeltida träkyrka.
Under en arkeologisk undersökning 1945 hittades grundmurarna till en om- och tillbyggd medeltida träkyrka vid Kyrkebol. Den nuvarande kyrkan, ca 2 km norr om den gamla kyrkplatsen, uppfördes i liggtimmer på 1760-talet.
Kyrkan består av ett rektangulärt långhus, tresidigt avslutat korparti, sakristia byggd mitt på långhusets nordsida, vapenhus på motsvarande plats i söder samt torn i väster. Planformen är typisk för hur man byggde träkyrkor under 1600- och 1700-talen.
Sedan 1770-talet har kyrkan varit spånklädd och tjärad. Den befintliga tornspiran kom till vid en restaureringen 1924, men är inspirerad av dess ursprungliga form.
Interiör präglas till viss del av den restaurering kyrkan genomgick på 1920-talet, då bland annat valvets målningar gjordes. Altaruppsatsen och predikstolen är samtida med byggnaden.
Kyrkan har flera äldre föremål däribland dopfunt, S:t Olofsbild, Mariaskåp och altarskåp, samtliga från medeltiden.