Torsby Finnskogscentrum

Finnskogscentrum i Lekvattnet - ett museum där historia, mystik och kultur blandas.
Se museets spännande basutställningen Finnskogens landskap, som sträcker sig från 1500-tal till 1900-tal, med störst fokus på 1600-talets kolonisering och levnadssätt. Möt arkitekturen, sättet att röja mark och bruka jorden, boskapsskötsel, jakt och fiske. Utställningen har ett sätt att visa människan som gör att man kommer nära och upplever sig nästan kunna ta på historien. Här möter många människoöden.

Torsby Finnskogscentrum är museum, kafé och en liten museibutik, här finns förutom basutställningen varje år en sommarutställning på ett nytt tema och ett bibliotek.
Byggnadens design och inredning är en hyllning till den skog som gjort livet i Nordvärmland möjligt. Ute finns en fin skogsstig, Karmenpolku, som leder till hembygdsgården Karmenkynna.

En internationell jury utsåg 2016 Torsby Finnskogscentrum, ritat av Bornstein Lyckefors Arkitekter, till ett av världens bäst gestaltade omvandlingsprojekt som finalist i WAN Awards kategori Adaptive Reuse. Det är en global arkitekturutmärkelse som premierar de främsta hållbarhetsprojekten varje år
Öppettider
INFO
Plats
Öppet mån-tors kl 11-17, lör-sön 11-17
Arrangör
Torsby Finnskogscentrum
Lekvattnet 84
685 91 Torsby
finnskogscentrum@varmlandsmuseum.se
Namn
Torsby Finnskogscentrum
Adress
Lekvattnet 84
685 91 Torsby
Kommun: Torsby
Maria Ivansson
Beskrivning
Lekvattnet före detta skola.
Vägbeskrivning
Från Torsby E16 ca 23 km mot Lekvattnet.
Tillbaka
Torsby
Besök hemsida
Historia
Museum
Värmlands Museum
Finnskogen