Kafédisk med bakelser, bullar och kakor på Bada Herrgård.
Sommar är fika med glass och bakelser, goda mackor och chokladpraliner!

Ta en utflykt till Bada Herrgård och fika i finaste herrgårdsmiljö med gårdsbutik. Om du väljer att sitta ute på verandan hör du Badaälvens brus. Under soliga, varma och lata sommardagar är ett besök på Maries veranda vid Naturpralinen i Sysslebäck obligatoriskt. Eftersom det är egen glasstillverkning får du låta dig överraskas av vilka smaker som erbjuds för dagen. Det kan vara traditionella smaker som choklad, jordgubb och vanilj, men testa några nya, som ljuvlig lavendel, solgul saffran eller lyxig piña colada. Prata med Marie så kanske du har möjlighet att gå en visning och få se chokladtillverkningen. Glöm inte att köpa med mumsiga praliner hem till eftermiddagskaffet.

Är du i Torsby centrum kan du köpa pralinerna på Wienerkonditoriet. Wiener har eget bageri vid kaféet och massor av smarriga bakverk, tårtor och bakelser. Här kan du sitta på barstolar och titta ut över gator och butiker, uppkrupen i en rokokosoffa eller vid små kafébord. Här finns också uteservering.

Längre ner på Järnvägsgatan hittar du Fika som är ett mysigt ställe med unik inredning. Här finns en utställning av klänningar från 50- och 60-tal och olika konstnärers bilder på väggarna. Prova deras goda key lime paj, cheesecake eller en matigare macka och gott kaffe eller te. Här finns också lite hantverk och böcker till försäljning.

Evas sommarcafé erbjuder lättare lunchalternativ som soppa, paj och mackor. Här finns olika sorters kaffe, te och goda bakverk. Caféet är en del av The Lodge b&b och ligger naturskönt alldeles vid kanten av sjön Nedre Brocken. Här kan du sitta ute i trädgården eller inne på den rymliga glasverandan.

Smarrig glass i olika smaker på Naturpralinen i Sysslebäck.
Smarrig glass i olika smaker på Naturpralinen i Sysslebäck.
Njut av en smarrig våffla till kaffet på Evas sommarcafé.
Njut av en smarrig våffla till kaffet på Evas sommarcafé.
Nej