Top Cats

Ett gäng glada rockabillykillar som spelat på Melodifestivalen och för kronprinsessan.
Top Cats från Torsby med frontfiguren Jon Kleppenes har funnits i över tio år och syns allt oftare i tv. Efter dokumentärfilmen Raggarliv fortsatte det med Talang, Bingolotto och Melodifestivalen 2012 där de tog ett rejält kliv framåt i karriären. Från Andra chansen gick de till finalen och blev sexa med låten Baby Doll, och fick spela i både Skandinavium och Globen.

De bjöds in att spela för kronprinsessan Victoria, deltog i Fångarna på fortet och tv-programmet Alla tiders hits.

-        Vi har varit med om fantastiskt mycket roligt men Skavlan har vi kvar. Och Allsång på Skansen, taskigt att vi inte får vara med där, säger Jon Kleppenes.

Numera har de även juligare låtar på repertoaren. I alla fall under de bejublade julshowerna på Hotel Selma i Sunne ihop med komikern Kjell-Åke i Myra.

Efter två album, No More Heartache, som sålt guld, och Smashing to the Ground är ett tredje på gång till våren. Top Cats spelar på heltid och reser runt i Sverige, Norden och även Österrike med sin rockabillymusik.

Bandets fem medlemmar bor på olika platser men det är i Torsby de träffas och tränar. Efter musikintresset är det annan träning som gäller för Jon Kleppenes, för att klara av alla spelningar med sena kvällar och för lite sömn. Just nu längdskidor med sikte på Vasaloppets Öppet spår 2014.

- I Torsby finns träningsmöjligheterna med skidtunneln och Valberget, säger han.

I Torsby finns träningsmöjligheterna med skidtunneln och Valberget, säger Jon Kleppenes.

Relaterade sidor